Share on TwitterShare via email

Vilken klocka ska man köpa?

Går du som många andra och funderar på att köpa en klocka till dig själv eller kanske ge bort en klocka i present till någon?

Köpa klocka – lätt?

För många av oss är det väldigt lätt att välja rätt klocka att köpa: den skall visa tiden helt enkelt. Helst ska klockan hålla länge, inte behöva ständiga batteribyten. Helst vill man köpa en klocka som ser aningen trevlig ut också. Klockan, eller varför inte kalla den armbandsuret, skall ju dessutom vara bekväm på armen, därav namnet armbandsur. Till syvende och sist så skall man kunna köpa klockan billigt, eller hur?

Sagt och gjort, det är bara att knalla ner till närmsta urmakare och köpa en klocka. Eller varför inte Clas Ohlson, eller vissa klädbutiker, eller tobaksaffärer kanske till och med kan assistera vid köp av klocka? Nja, tobaksaffären ska man nog helst undvika om man ska köpa klocka. Men, hur som haver, så behöver det varken vara dyrt eller komplicerat att köpa klocka. Så länge man bara har de rent funktionella kraven som nämnts ovan kan köpet vara avklarat snabbt.

Köpa klocka – svårt?

Men, sen kan man ju förstås göra det mycket mer komplicerat att köpa en klocka. Vill man ha mer än de mer basala kraven tillfredsställda så blir köpet aningen svårare. Vilka funktioner ska klockan ha, eller komplikationer som det kallas i klockvärlden. Ska du köpa en klocka med månfas? Kanske en klocka med takometer? Vad innebär dessa olika komplikationer som en klocka kan ha? Vilken typ av komplikationer ska klockan du vill köpa ha?

Nästa utmaning om man skall köpa en mer avancerad och dyrare klocka är vilket märke man vill köpa. Det finns billiga, mellandyra, dyra, ännu dyrare och jättedyra klockor att köpa. Är det speciella märken som intresserar när du ska köpa klocka: Breitling, Omega, Patek Philippe kanske?

Helt plötsligt blev det där enkla klockköpet både dyrt och komplicerat. För att göra det lite lättare har vi sammanställt denna köpguide, www.urguiden.com, för dig som skall köpa klocka. Till en början beskrivs funktioner och vissa märken. Med tiden kommer ytterliggare märken, sätt att köpa klocka, olika nyheter som kan påverka ditt köp av klocka etc. att läggas till.

Målet är att urguiden.com skall vara till hjälp för de som skall köpa klocka, kort sammanfattat. Saknar du något speciellt på sidan? Kommentera gärna i så fall.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>