Share on TwitterShare via email

Köpa klockor på nätet?

Många av besökarna på den här sidan uttrycken en oro för att köpa klockor på nätet, så jag tyckte det var dags för ett blogginlägg om just att köpa klockor på nätet..

Köpa klockor på nätet?

Det stora problemet med att köpa klockor på nätet är till syvende och sist att du inte kan klämma och känna på en klocka på nätet innan du slår till. Det går naturligtvis inte att komma ifrån att detta är en nackdel, men detta torde vara det enda problemet med att köpa klockor på nätet som jag ser det, så länge du vänder dig till en vettig leverantör på nätet.

Köpa klockor på nätet: kolla upp leverantören

Innan du slår till kan du alltid kolla upp leverantören innan du köper någon klocka på nätet om du är orolig. Det är naturligtvis lämpligt att välja en svensk leverantör på nätet, för då är det lättare att förutse vilka lagar och bestämmelser som gäller när du köpt en klocka på nätet. Kom ihåg att det finns en hel del skydd för konsumenter i Sverige, som till exempel distansavtalslagen, konsumentköplagen etc. Har du tvivel föreslår jag därför att du håller dig till svenska leverantörer när du ska köpa klocka på nätet.

Är leverantören av klockan svensk så kan du alltid kolla upp bolaget lite noggrannare. Förekommer de hos Allmänna Reklamationsnämnden? Vad skriver folk om företaget i forum och recensioner? Har andra köpt klocka på nätet via den leverantören förut? Har bolaget stor omsättning, många anställda etc.? Det mesta av det går att kolla upp via nätet innan du köper din klocka på nätet.

En sak jag fäster stor vikt vid är hur länge leverantören sålt klockor på nätet. Har de haft en verksamhet på nätet i många år så är sannolikheten mindre att det är ett blufföretag som jag ser det.

Köpa klockor på nätet: distansavtalslagen och andra villkor

Kolla naturligtvis upp vilka villkor för nätförsäljning som leverantören av klockan tillämpar. I de flesta fallen har du ångerrätt, och då kan du ju alltid beställa klockan på nätet, klämma och känna på den vid leverans och kanske till och med gå och få ett professionellt utlåtande kring äktheten osv och sedan returnera klockan om du inte är nöjd. Men, som sagt, se till att distansavtalslagen gäller och var noga med att kolla hur mycket tid du har på dig efter att du köpt klockan på nätet. Dessutom måste du räkna av tid för att skicka klockan fram och tillbaka etc.

Ett exempel på en leverantör som varit aktiv på nätet och sålt klockor över nätet i många år är Watch on Watch. Börja med att ta en titt på deras villkor etc. En länk till dem finner du här: Köpa klockor på nätet hos WatchOnWatch SE
.

Dessutom har urguiden.com produktlistor för en mängd olika klockor som du kan köpa på nätet, se länkarna i menyn till höger.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>