Share on TwitterShare via email

Köpguide 3: Köpa klocka från Omega

Klockor från Omega är lite av ett mellanskikt bland de olika märkena. Klockorna är dyra, men inte till närmelse vis lika dyra som de allra dyraste märkena. Vill du ha en bra, rejäl och väl fungerande klocka som även fungerar som accessoar kan Omega vara en klocka för dig.

Köpguiden: Klockor från Omega

Omega stoltserar med att deras klockor använts vid sex månlandningar, de hade den första riktiga dykarklockan och den enda certifierade marina kronometern i världen. Omega har även mycket sportkopplingar med officiella tidtagningar etc. Omega kom till 1848 då Louis Brandt, då 23 år gammal, startade sin första monteringsverkstad. Affärerna gick bra och 1885 startades masstillverkning i större skala av omegaklockor. En rad innovationer kom genom åren, som till exempel en klocka specialtillverkad för motorcyklister som kom 1901. Denna MC-klocka kunde fästas på bränsletanken och föraren kunde därmed lättare se sin klocka. 1932 var Omega officiellt ansvariga för tidtagning under OS i Los Angeles.

Omega har ett flertal olika modeller i mängder av utföranden. Exklusiva klockor utan att tillhöra de allra dyraste märkena.

Vill du titta mer på Omegaklockor i butik, tryck på följande länk:
Omegaklockor hos WatchOnWatch

Om du vill läsa mer kan du trycka på följande länk för att komma till Omegas officiella hemsida.